Grondankers

Grondankers worden gevormd door het inboren van een verloren holle geribde boorstaaf. Door middel van spoelboring en met een aangepaste boorkop (afhankelijk van de grondsoort) wordt de gewenste paaldiameter en aanzetdiepte bereikt. Tijdens het inboren wordt cementmortel door de holle staaf geïnjecteerd. Deze cementspecie zorgt voor de wandbescherming en omhult het volledige grondanker.

De stalen boorstaven worden per lengte van 3 meter aan elkaar gekoppeld zodat een uitvoering in beperkte ruimtes mogelijk is.

Na het uitharden van de cementspecie wordt het grondanker op de juiste aanspankracht voorgespannen. De ankerkop zorgt voor een correcte overdracht van de aanspankracht naar de wand.

Grondankers worden in een beschoeiingswand geplaatst om een hogere stijfheid en een kleinere verplaatsing van de wand te bekomen.

Naast het traditionele type voeren wij eveneens mechanische plaatankers uit. Hierbij wordt door middel van hoogfrequent intrillen een metalen plaat op diepte gebracht & gekanteld.